VVD wil loterij voor cultuur


vvd-wil-loterij-voor-cultuur-2011-05-12.jpgKamerlid Bart de Liefde van de VVD presenteerde vandaag een plan om een nieuwe loterij in het leven te roepen gericht op cultuur. Deze cultuurloterij zou de geplande 200 miljoen aan bezuinigingen op moeten compenseren, want de opbrengst van de loterij zou geheel ten goede van de cultuursector moeten komen.

Om deze loterij mogelijk te maken is wel een wijziging is de wet op de kansspelen nodig. Deze wet laat op dit moment geen ruimte voor uitbreiding. Gelukkig wil de VVD de kansspelwet gaan verruimen om ook andere aanbieders van kansspelen naast de Lotto, Staatsloterij, De Postcodeloterij de mogelijkheid te geven hun waren in Nederland aan te prijzen.

Het plan van De Liefde zou hiermee mooi kunnen samengaan. Volgens Liefde kan de cultuurloterij zich makkelijk onderscheiden van de andere loterijen in Nederland omdat het bijzonder prijzen vanuit de sector kan weggegeven zoals een kunstwerk, of een workshop van een bekende schrijver. “Het moet in de hoofden van mensen ook een goed doel worden waaraan je geld kunt geven. De cultuursector heeft namelijk heel veel moois te bieden,’ aldus De Liefde.

cultuur loterij loterijen vvd Bart De LiefdeVoeg dit bericht toe aan NuJij.nl  Voeg dit bericht toe aan Ekudos  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan Bligg.nl  Voeg dit bericht toe aan tagmos.nl  Voeg dit bericht toe aan google.com  Voeg dit bericht toe aan Twitter.com  Voeg dit bericht toe aan facebook